У Рівному реорганізують «Будинок вчених»

З ініціативи керівника

Депутат Рівненської облради Діана Гордійчук з 1 жовтня очолила комунальне підприємство обласної ради «Будинок вчених». За місяць роботи зробила висновок, що сенсу в існуванні підприємства нема.

Говорить Діана Гордійчук:

Підприємство є збитковим і не виконує тих функцій, які на нього були покладені.

 

Воно займається тим, що здає в оренду приміщення, балансоутримувачем яких є Будинок вчених. Більшість цих приміщень здана комунальним закладам обласної ради за 1 гривню. Тобто отримати доходи комунальне підприємство не має звідки.  

За словами Діани Гордійчук, на момент її призначення на посаду у підприємства було 75 тисяч гривень боргу з виплати зарплати і податків (у штаті підприємства - директор, прибиральниця та сторожі), а варіантів заробити йому  – ніяких.

Тож на нараді з головою обласної ради було прийнято рішення, що підприємство треба приєднати до іншого комунального підприємства облради «Управління майновим комплексом», а надалі передати Малій академії наук. Музеї бурштину та Уласа Самчука, які перебувають у  складі обласного краєзнавчого музею, тут залишаються.

Втім, остаточне рішення з цього приводу має прийняти на сесії обласна рада.

На питання, чи не лякає її перспектива залишитися без роботи через реорганізацію підприємства Діана Гордійчук відповідає:

Мене це точно не лякає. У мене є досвід в бізнесі, на інших посадах. Я йшла на цю посаду, щоб зробити щось цікаве, ефективне. А прийшла туди і зрозуміла, що це - неможливо.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень