У Рівному безплатно покажуть документальний фільм про Джамалу

22 листопада у Рівному стартує 14 Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Мандрівний Docudays UА є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UА, який цього року відбувався в Києві з 24 по 31 березня. А вже з жовтня найкращі фільми фестивалю переглядають мешканці понад 200 міст і містечок України, в тому числі на Рівненщині.

З цієї нагоди відбуться прес-конференція, яка розпочнеться о 14:30 в приміщенні Платформи взаємодій «Простір» за адресою: м. Рівне, вул. Соборна 11, аудиторія №162 (головний корпус НУВГП).

А після неї покажуть документальний фільм про переможницю Євробачення-2016 «Боротьба Джамали».

Стрічка розповідає  про те, як після перемоги української співачки кримськотатарського походження на "Євробаченні-2016" світ більше дізнався про події у Криму в 2014 році. Автор і режисер - шведська журналістка Елін Йонссон - зафільмувала життя Джамали та її родини в Україні і Криму, змалювавши її трагічну сімейну історію і складність становища кримських татар у наш час. Для зйомок журналістка їздила до окупованого Криму.

Елін Йонссон розповіла, що "Боротьбу Джамали" вже показували у неї на батьківщині школярам на уроці історії, а також продемонстрували по шведському телебаченню. "Був пізній час, але подивилися майже 200 тисяч осіб. Це багато для такої маленької країни, як Швеція", - сказала режисер.

На презентацію та перегляд фільму запрошують всіх охочих, вхід вільний.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень