Нову дерев’яну церкву ПЦУ освятять у Рівному (ФОТО)

Її назвали на честь Святого Михаїла

Зводять новий храм на вулиці Небесної Сотні, 10. Настоятель  храму, отець Богдан Приходько розповів, що парафію Святого Михайла зареєстрували ще у 2009 році, а ділянку під будівництво церкви отримали у 2014 році після подій на Майдані:

У планах було увіковічити звитягу всіх воїнів, які поклали своє життя в ім’я любові до віри православної та незалежності нашої Батьківщини. А в зв’язку з тими історичними подіями, які ми пережили й переживаємо, то тепер увіковічуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні та всіх воїнів сучасних, які боронять і боронили нашу Батьківщину. В цьому храмі буде відбуватися постійна молитва за мир, за процвітаюче життя в нашій країні.

 

Архістратиг Михаїл є покровителем війська небесного – ангелів і архангелів – світлих духів, які служать Господу. Він поборов диявола, який повстав проти Бога через гординю. Архістратиг Михаїл є покровителем нашого воїнства, нашої столиці – Києва. У Рівному собору в честь архістратига Михаїла немає, то ми хотіли, щоб наше місто, воїни нашої області мали покровителя - Святого архістратига Божого Михаїла.

Багато людей допомагали будувати храм. Було понад 20 основних жертводавців.   

Найбільший внесок у це зробив постійний прихожанин Свято-Покровського собору, засновник  і директор фірми «Віліс» Віктор Жабчик. Він виготовляє вермішель, повидло, поставляє на волонтерських засадах для наших воїнів на схід із перших днів війни 2014 року свою продукцію. І долучився до будівництва цього храму, щоб увіковічити пам'ять наших Героїв. Дав на це понад 200 тисяч гривень, - констатує отець Богдан Приходько.

На передньому плані - Віктор Жабчик

При цьому священик не забуває й інших жертводавців та помічників:

Щиро дякує Світлані Кирилівні Богатирчук-Кривко, міському голові Володимиру Хомку та всьому складу міської ради і міськвиконкому.

 

Каже, що велику лепту внесли: Качановський Сергій Миколайович, Бабат Олександр Володимирович, Курис Роман Сергійович, Мельник Роман Дмитрович, Галько Павло Богданович, Мельничук Петро Дмитрович, Левицький Олександр Федорович, Войтко Ігор Валерійович, Сухович Віталій Миколайович та багато інших небайдужих мешканців Рівного.

 

«Небайдужих до нашої віри Православної та звитяги наших хлопців в АТО»

Архієпископ Іларіон

Архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон додав:

Наша парафія з Божою допомогою і завдяки підтримці, в першу чергу, парафіян і небайдужих людей за останні декілька років активно розвивається. І, зокрема, дуже приємно, що, я вважаю, за недовгий термін збудована церква в честь Святого архистратига Михаїла. Це буде унікальна дерев’яна церква. І мені приємно відзначити, що найбільше в цьому потрудився наш земляк, підприємець Віктор Жабчик. 

За словами архієпископа, церква Святого Михаїла буде невеликою. Вона дуже гарно впишеться в ансамбль дерев'яних храмів Рівного. Такі є у Новому Дворі, Басовому Куті, Тинному тощо. А попереду ще будівництво поруч великого храму.  

Освячення нової церкви відбудеться у неділю, 26 травня, о 9 годині. На цю подію запрошують всіх охочих.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень