Окрім тролейбусів, у Рівному за бюджетний кошт хочуть купувати автобуси

Для цього міська рада має затвердити на сесії відповідну програму

Як пояснив на засіданні бюджетної комісії міськради начальник міського управління транспорту  і зв'язку Віталій Миронюк, схожа програма, яка стосувалася електротранспорту, допомогла поліпшити його роботу.

Так, за три роки було придбано 14 нових тролейбусів. І якщо чотири роки тому на лінію виїжджало 39 тролейбусів, то нині в робочі дні - 70, у святкові і вихідні – 50-55 тролейбусів.

А ось кількість автобусів за вісім останніх років навпаки зменшилася з 420 до 300. І нині четверта частина їх – це маломісткі «Мерседеси», решта - автобуси середньої місткості моделей «Іван», «Богдан», «Еталон». Усі вони не відповідають вимогам сучасності. Адже Кабмін вимагає, щоб автобуси були доступні для людей з обмеженими фізичними можливостями, зокрема для тих, хто пересувається на візках. Однак за останні три роки у місті не з’явилося жодного нового автобуса. Бо перевізники не хочуть їх купувати, оскільки їхній бізнес - майже нерентабельний.

Тому й необхідна міська програма розвитку автобусного транспорту. Що нею передбачено зробити, розповів Віталій Миронюк:

Програма передбачає упродовж чотирьох років  рівномірну, у міру можливості міського бюджету і не тільки, а й залучення інвестиційних можливостей, закупівлю хоча би по 10-20 автобусів з таким, щоб на 2023 рік скоротити число автобусів із 300 майже наполовину, але замінивши їх великомісткими автобусами.

За словами Віталія Миронюка, для реалізації програми потрібно буде ще обстежити і реорганізувати маршрутну мережу. Вже за останні три роки кількість автобусних маршрутів у місті скоротилася на чотири і зараз  в стадії припинення ще три.  

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень