У Рівному офіційно стартував рік англійської мови

Найпоширенішу іноземну мову в Рівному можна вивчати безкоштовно

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Указом президента 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Урочисте відкриття року в Рівному відбулося в Центрі іноземних мов в обласній універсальній науковій бібліотеці.

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Варто зауважити, що відділ іноземних мов працює у Рівному вже більше десяти років, проте цей рік може надати всі можливості, аби центр «Вікно в Америку» став головним осередком безкоштовного вивчення англійської в області. Адже тут є можливість спілкуватися з носіями мови, крім того, найближчим часом відновить роботу кіноклуб, де буде змога дивитися фільми мовою оригіналу.

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

 

Щорічно центр відвідують близько чотирьох тисяч людей. Родзинкою центру є безкоштовний клуб вивчення англійської мови, заняття в якому проходять двічі на тиждень, говорить керівник проекту «Вікно в Америку» та заввідділом обслуговування документами іноземними мовами Світлана Волкова:

 

 

- Клуб вже діє в суботу і в середу. Ми хочемо відновити наш кіноклуб. В нас є безліч мультимедійних програм з вивчення мови такі як «Rosetta Stone», як «Leave English», електронні бази, до яких ми маємо доступ. Ми приймаємо абсолютно всіх, єдина умова – Ви маєте записатися і бути членом нашої бібліотеки. Ті, хто зрозумів, що це безкоштовний репетитор, і за нього не треба платити 10 доларів, ті в нашому центрі.

 

Відділ тісно співпрацює з посольством Америки в Україні, тож на офіційне відкриття завітала і аташе з питань бібліотек Посольства США в Україні Валорі Лі.

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Відділ іноземних мов у обласній бібліотеці

Пані Лі зауважила, що 28 центрів «Вікно в Америку» працюють в кожній області України, і їх подальший успіх як і успіх національної програми з вивчення англійської мови, залежить від нас самих:

 

 

- Успіх роботи центру «Вікно в Америку залежить від вас самих, як і успіх національної компанії з вивчення англійської мови; від духу, який ви надасте цій компанії, від вашої енергії, якою збагачена Україна. І коли я спілкуюся з молоддю в Україні, вона мене надихає, тому що ви дуже цілеспрямовані, думаєте про майбутнє, і працюєте на майбутнє. Моя ж робота полягає в тому, щоб надати вам ресурси і підтримати те, що ви вже робите.

 

Валорі Лі закликала усіх долучатися до роботи центру, стати його відвідувачем, або допомагати як волонтер.

Зауважимо, що в навчальних закладах Рівного англійську мову вивчають 24,5 тисячі учнів, 5 тисяч з них займаються поглибленим вивченням. Щорічно в середньому близько 10-ти учнів стають переможцями конкурсу і їдуть навчатися в США.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень