В рожевий колір перефарбували танк-пам'ятник у Рівному (ФОТО)

Це зробили невідомі

Фото suspilne.media

Пам'ятник-танк, що стоїть у сквері Українських добровольців на розі вулиць Коперника і Петра Могили в районі Рівненського пивзаводу, за ніч із темно-зеленого став рожевим. 

Цей танк тут з 1940 року і він є зменшеною копією справжньої бойової машини БТ-5.

 

Його встановили на честь комдива-танкіста Червоної армії Михайла Богомолова, який влітку 1920 року, командуючи ескадроном Першої кінної армії, воював під Рівним з білополяками, а у1939 році танкісти під його командуванням одними з перших увійшли в Рівне, звільнивши його з-під влади Польщі.

 

Також відомо, що якийсь час Богомолов був комендантом Рівненського військового гарнізону. 

У 2016 році сквер, де стоїть пам'ятник, який був названий на честь Богомолова, перейменували у сквер Українських добровольців. Пам'ятник тоді декомунізація не зачепила.

Заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Володимир Лапюк обурений тим, що зробили з пам'ятником:

- Мені про це неподобство стало відомо недавно. Там поліція зараз працює, з'ясовує, хто це зробив.

 

Доведеться нашому спецкомбінату, який доглядає пам'ятники, тепер повертати вигляд танка до попереднього стану: мити його і перефарбовувати.

 

Стосовно перефарбування у рожевий колір скажу, що прикро, що є люди, які чинять такі речі. Адже якщо хтось проти, щоб пам'ятник там стояв, то потрібно чинити цивілізовано і звертатися з листами з цього приводу до влади, а не чинити наругу.   

Як повідомили з відділу комунікації поліції Рівненщини, факт перефарбування пам'ятника розслідують за частиною 3 статті 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого). За цей злочин передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавленням волі від 4 до 7 років.

Досі пам'ятник був темно-зеленим

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень