У Рівному немає вакцини проти дифтерії, правця, кашлюка, гемофільної інфекції, – міський педіатр

З кінця минулого року повністю відсутня вакцина проти дифтерії, правця, кашлюка, гемофільної інфекції

У Рівному з кінця минулого року повністю відсутні вакцини, якими необхідно щеплювати дитину з народження. Це зокрема вакцини проти дифтерії, правця, кашлюка, гемофільної інфекції. Також вже більше року немає вакцини проти туберкульозу.

Говорить головний педіатр Рівного Юрій Денисенко:

– Ми не маємо вакцини проти дифтерії, правця, кашлюка, Hib-інфекції (гемофільна інфекція, – ред.), туберкульозу. Як вона буде поставлятися, важко сказати. Обіцяють, що в кінці травня – на початку червня ми почнемо отримувати вакцини, але скільки, які і в якій кількості, ми не знаємо поки.

 

Якщо не робити щеплення, ми можемо зіткнутися з епідемією. 

Зауважимо, що у Рівному щороку народжується більше 3 тисяч дітей. Усім їм у віці до року тричі необхідно щеплюватися вакциною АКДС, тобто вакциною від правця, дифтерії та кашлюка.

Нагадаємо також, що Рівне мало отримати дві тисячі доз вакцини КПК від кору, краснухи та паротиту. Зі слів Юрія Денисенка, така кількість доз є недостатньою і покриває лише третину потреби міста, тому у Рівному з цього тижня в першу чергу щеплюватимуть тих дітей, які ще жодного разу не вакцинувалися від цих хвороб.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень