У Рівному на баланс міста перейде 5 профтехучилищ

Така передача передбачена законом, її погодила й комісія Рівнеради з питань освіти та науки

Адже в 2015 році Кабміном було ухвалене рішення про те, що заклади профтехосвіти повинні фінансуватися з місцевих бюджетів. З часом також ці заклади повинні перейти на баланс міст з державної власності.

Так, нині профільні комісії Рівнеради вирішують питання про згоду прийняття в комунальну власність Технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування, Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі, Державного професійно-технічного навчального закладу "Рівненський центр професійно-технічної освіти сервісу та дизайну", Вищого професійного училища № 1 м. Рівне та Рівненського професійного ліцею.

Тож за два роки від початку фінансування, за 2016 та 2017 рік, на утримання цих закладів буде виділено 109 мільйонів з міського бюджету. Як відзначає начальник управління освіти Рівнеради Василь Харковець, через те, що заклади не є в підпорядкуванні міста, йому від управління доводиться гроші перераховувати під власну відповідальність, не маючи управлінських функцій:

Проблема в тому, що ми цими закладами не управляємо. Тобто, управлінські функції Міністерство освіти передало раніше на обласні управління освіти. Ми фінансуємо, я, як начальник управління освіти, здійснюю своїм підписом, так як я є розпорядником бюджетних коштів і відповідаю за ці 109 мільйонів, погоджую зміни, всі, що пов’язані з фінансуванням, але місто не впливає на управлінські процеси цих установ.

Втім, передача - процес довгий. Зараз таке рішення повинні підтвердити профільні комісії, пізніше – проголосувати на сесії. Тільки тоді з відповідним пакетом документів погодження буде відправлятися на Київ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень