У Рівному мешканці обурилися встановленням будинкових лічильників

Вони вимагають, щоб «Рівнегаз» встановив індивідуальний лічильник у кожну квартиру

Сьогодні мешканці будинку, що на вулиці Князя Володимира, 36, обурилися, що у їх будинку без згоди та попередження встановлюють газовий лічильник.

Сьогодні, коли працівники ПАТ «Рівнегаз» приїхали проводити роботи, мешканці вийшли на протест. Розповідає представник ініціативної групи багатоповерхівки – Галина Кучер:

– Без повідомлення, без погодження на виконання робіт, не було в них ні розпорядження по підприємству… Ми не погоджуємося, люди повиписувалися з квартир, отримують субсидії, в квартирі приписана одна людина, живе п‘ять – сім. Уявляєте, скільки вони газу беруть?

За словами Галини Кучер, ніхто з мешканців згоди на встановлення газового лічильника у будинку не давав, люди не згодні платити за сусідів. Газовики з Князя Володимира пішли поки ні з чим. Люди ж почали збирати підписи, аби у понеділок передати їх у «Рівнегаз». У зверненні йдеться про вимогу встановити не будинковий, а індивідуальний лічильник у кожну квартиру їхньої багатоповерхівки.

Зауважимо, що газовики вже встановили будинковий лічильник у багатоповерхівці на вулиці Струтинської.

Нагадаємо, раніше Газовий монополіст - ПАТ «Рівнегаз», - оприлюднив інформацію про наміри до кінця року встановити газові лічильники усім споживачам, які приладів обліку споживання блакитного пального досі не мають. Загалом, до кінця цього року пообіцяли у Рівному встановити 300 будинкових лічильників газу.

Рівненські газопостачальники не приховують – суттєво зекономлять, встановлюючи лічильник на будинок, а не на квартиру. Як  повідомив головний інженер ПАТ «Рівнегаз» Олександр Ганжа, враховуючи те, що середня вартість встановлення індивідуального приладу обліку становить 2,5 тис. грн, то для забезпечення споживачів (23,5 тисячі домоволодінь) індивідуальними лічильниками потрібно майже 60 млн грн.

Держава ж виділила на лічильники 10 мільйонів гривень. Газовики кажуть, цих коштів вистачить лише для 4 тисяч індивідуальних лічильників. До слова, акції протесту щодо встановлення газових лічильників на будинки пройшли у Полтаві та Кременчузі.

Радіо Трек відстежуватиме, як розвиватиметься ситуація на Князя Володимира, 36, а також загалом зі встановленням будинкових лічильників у Рівному.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень