У Рівному викрали і ледь не до смерті побили вантажника ринку Дикого (ФОТО)

Він звинувачує в цьому підприємця, в якого працював

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненщини, це сталося у вівторок, 15 січня.

Коли 56-річний рівнянин близько 17 години повертався додому, на вулиці Шухевича на нього з кулаками напали троє чоловіків, які вибігли з мікроавтобуса. За його словами, на нього вдягнули кайданки, заштовхнули в авто і завезли у закинутий сарай у Рівненському районі. Тут продовжували бити протягом кількох годин.

 

Щоб припинити побої, чоловік пообіцяв зловмисникам 1000 доларів, які буцімто має вдома. Коли один із викрадачів поїхав з ним додому, потерпілий зачинився у квартирі і викликав поліцію. 

Поліцейські встановили особи причетних до злочину і попередньо розслідують факт побиття за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України - умисне легке тілесне ушкодження.

У потерпілого закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій грудної клітки та переломи ребер. Він лікується і обстежується.

А згодом будуть висновки судово-медичної експертизи про ступінь тяжкості завданих тілесних ушкоджень. Тоді статтю можуть перекваліфікувати. 

Крім того, поліція розслідує цю справу за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі, вчинене групою осіб).

Потерпілий причиною такого катування називає те, що

вдарив кілька разів рукою автомобіль підприємця, у якого він підпрацьовував, і залишив на капоті вм'ятину. Так він помстився підприємцю за те, що той не заплатив йому за тиждень роботи. Таке пояснення він має тому, що невідомі, які його викрали, у сараї вимагали у нього відмовитися від зароблених грошей. 

Зловмисники, якщо їхня вина буде доведена, можуть на п'ять років загриміти за ґрати.

Більше подробиць у цій справі у Фейсбуку повідомила рівненська правозахисниця Ліана Диновська:

Ліана Диновська  У нашому місті відбулась резонансна подія, яка сколихнула всю Україну. Зі слів вантажника з ринку «Дикий», його викрав підприємець, на якого чоловік працював останні 6 років, і заручившись підтримкою двох молодиків - катували літню людину протягом 4 годин.

 

Причиною конфлікту стали невиплачені 750 грн. підприємцем тижневої заробітної плати вантажнику. Як стверджує останній, він просив 4 дні виплатити заборгованість по заробітній платі, проте підприємець обіцяв це зробити і не виконував обіцянку. Зневірившись, вантажник вдарив бус підприємця ногою, спрацювала сигналізація.

За словами Ліани Диновської, вантажник пішов додому. Коли наблизився до арки будинку, до нього під’їхав бус підприємця, з якого вистрибнув сам роботодавець з двома молодиками і вони затягнули вантажника в авто. Далі почався жах, який дідусь пам’ятатиме все своє життя: на нього наділи металеві кайданки і скотчем замотали голову, прорізали лише отвір для носа. Били багато, всю дорогу до селища неподалік м. Рівне. Затягли у сарай будинку, де проживає мати і вітчим підприємця, і прикули там кайданками. Били протягом 4 годин, періодично виходили пити каву і курити. Весь час погрожували розправою всій сім`ї. Дідусь благав не вбивати, пообіцяв віддати тисячу євро на ремонт авто, яку буцімто приховав від родини. Саме така ідея і спрацювала.

Ліана Диновська пише:

Кайданки зрізали болгаркою, бо заклинив замок! Група осіб повезла вантажника додому, кинувши на сидіння бусу якусь ганчірку, винесену з будинку, щоб не забруднив все кров'ю, якою вже стікав на той час! Один молодик пішов з дідусем до квартири, весь час тикав його у спину ножем, при цьому повторюючи, щоб пенсіонер не думав їх надурити. Вантажнику вдалося вскочити в свою квартиру і викликати поліцію!

 

Патрульні - великі молодці- приїхали за 10 хвилин і практично врятували дідуся. Останнього направили швидкою допомогою в лікарню, де після обстеження виявили 10 !!!! зламаних ребер, повністю роздроблені гайморові пазухи носа і відразу зашили тканину біля ока! Телефон і всі кошти, які були у дідуся в барсетці,  група нападників залишилиасобі. Зараз дідусю потрібно робити оперативні втручання! 

Правозахисниця зазначає, що 37-річний підприємець відмовляється від того, що скоїв напад на вантажника і катував його. Але нападників-катів упізнав потерпілий. Ліана Диновська також зауважує, що це не перший ганебний вчинок підприємця. Бо не одне провадження зареєстроване у поліції за фактом легких тілесних ушкоджень, нанесених колишній дружині, були спроби застосувати обмежувальні приписи відносно нього, на розгляді і позбавлення батьківських прав. 

Окрім цього, жінка пише:

Пенсіонеру потрібна буде наша допомога на оплату фахового адвоката, у тому числі і матеріальна допомога на подальші оперативні втручання. Тим, хто виявить бажання допомогти, дам телефон доньки. Дідусь торік пережив інфаркт. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень