У Рівному гостюватимуть рідкісні птахи

На відпочинок зупиняться гагара та гоголь

Цієї осені у Рівному можна побачити рідкісних для нашої місцини птахів, які занесені до Червоної Книги. Як розповів нам голова рівненського обласного відділення Українського товариства охорони птахів Василь Ільчук, у цей період у нашому місті зупиняються під час перельоту на відпочинок гагари та гоголі. Впродовж кількох днів, а деколи і кількох тижнів, вони харчуються і проживають на озері Басів Кут.

Зокрема це такі птахи, яких у місті не побачиш, і може навіть не тільки в області, але й взагалі в Україні. От, наприклад гагара, кілька видів гагар. У нас вони є чисто пролітними видами. Тобто, гніздяться вони північіше, не в Україні. Під час перельоту вони у нас зупиняються і можна за ними поспостерігати. А потім вони летять далі. Так само гоголь, він гніздиться у нас на півночі області. Це червонокнижний вид, за ним також у цю пору на озері можна поспостерігати, - розповів Василь Ільчук. 

Натомість, крижні, дикі качки залишаються зимувати у Рівному. Після літнього гніздування у місті цих птахів побільшало. Їх можна побачити парами на Усті та Басовому куті. Також надзвичайно багато їх і на Лебединці, де впродовж осені і зими їх залюбки підгодовують рівняни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень