У Рівному фотографували бюлетені (ВІДЕО)

Ймовірно, для отримання винагороди

Фотографують заповнені бюлетені, не поставили номери дільниць і неправильно опломбовані сейфи. Про ці та інші порушення в день виборів повідомляє пресцентр Олександра Третяка. Про випадки фотографування заповнених бюлетенів повідомляють спостерігачі на дільниці.

Наприклад, спостерігачі зафіксували грубе порушення на дільниці 982, при чому є вже кілька підозр, і випадки повторюються протягом дня активно на цій самій дільниці.

Першою ще до обіду помітили жінку, яка прийшла голосувати і сфотографувала свій бюлетень. Офіційний спостерігач помітила це і викликали поліцію, щоб зафіксувати. До речі, жінка відмовилась видалити з мобільного телефону фотографію бюлетеня. Ймовірно, таким чином скуповують голоси, а дане фото може бути підтвердженням для оплати.

Офіційний спостерігач дав опис ситуації у своєму поясненні.

На цій же дільниці пізніше за фотографуванням спіймали й чоловіка. Він сфотографував бюлетень з відміткою, а також поруч фото свого паспорта. На вимогу поліції знімок видалив. Спостерігачка зафіксувала все це на відео, до речі, можна помітити як чоловік нервувався коли його викрили.

Також фотографування бюлетенів помітили на дільницях 918, 982, 725, 992.

Сам факт фотографування є порушенням таємниці голосування, відповідальність за вчинення передбачена статтею 159 КК України.

Проте, фотографують заповнені бюлетені (а інколи навіть із власним паспортом) особи, які мають намір отримати за відданий голос винагороду. А це іще одна стаття кримінального кодексу. Нагадаємо, що підкуп виборців є карним злочином відповідно до статті 160 ККУ — судимість може отримати не тільки той, хто скуповує голоси, але і той, хто продає.

На такі випадки спостерігачі реагують не лише складанням актів про порушення Виборчого кодексу України, а й викликають поліцію.

Також у пресцентрі Олександра Третяка повідомляють про такі порушення, як бюлетені без вказаного номера дільниці, неналежним чином опломбовані сейфи із бюлетенями, деякі ДВК вчасно не провели засідання і готували витяг виборців у день голосування, а ще провели засідання раніше, ніж передбачено Виборчим кодексом, порушення пов’язані з організацією виїзного голосування.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень