У Рівненському міськвиконкомі сьогодні говорили про «проблемних» депутатів

Один прийшов, інший - ні

На засіданні депутатської комісії з питань етики сьогодні говорили про «проблемних» депутатів. Спершу розглядали питання Романа Стасюка, якого звинувачують у перевищенні своїх повноважень. Так, Стасюк нібито тисне на державне підприємство «Рівненський експертно-технічний центр Держпраці».

У вересні-жовтні минулого року він надіслав  центру 15 депутатських запитів на отримання інформації: про різного роду договори, отримані за певні періоди кошти, роботу консультативних центрів тощо. Натомість керівництво підприємства заявляє, що такі дані вони надавати не повинні, а тому й запити Стасюка виходять за рамки закону. Докази тиску депутата вони написали в листі, який надіслали на розгляд комісії Рівнеради з питань депутатської етики. До листа додали й підтвердження нацполіції міста.

Голова комісії Олександр Чубай говорить, що винуватість депутата поки що підтвердити неможливо, адже немає конкретних доказів. Так, в листі наводять закони, за якими Стасюк нібито й винен у тиску на підприємство, проте в Конституції України є пункт, згідно з яким депутат місцевого рівня має право на будь-яку інформацію, окрім тої, яка є державною таємницею:

Тобто, фактично вони хочуть сказати, що Роман Павлович не діяв згідно з Конституцією. Вони посилаються на статтю, за якою депутат не має таких повноважень. Проте є інша стаття, яка говорить, що депутати можуть збирати таку інформацію.

Окрім тиску на підприємство,  Роман Стасюк сказав керівнику Рівненського експертно-технічного центру Держпраці Роману Карпюку, що той «гірше сепаратиста». Це сталося в присутності телеканалу, з яким депутат постійно співпрацює. Саме через відмову керівництва центру Держпраці відповідати на його запити, Стасюк прийшов у присутності камер до очільника установи та під час діалогу образив його. Це підтвердив сам депутат під кінець засідання комісії.

Коментувати звинувачення від центру Держпраці Стасюк відмовився, адже говорить, що не знайомий із текстом звернення та не готовий відповідати. Члени комісії погодились розглянути це питання на наступному засіданні, до якого депутат підготує письмові відповіді.

Що ж до Олександра Бабата, то на сьогоднішнє засідання запросили очільника рівненської медіаспілки Олександра Кривошеєва. На минулій сесії міськвиконкому організація висловила занепокоєння діями депутата міськради, тому розгляд цього питання доручили комісії з питань етики. Проте, очільник спілки журналістів не прийшов, а тому й питання перенесли на наступне засідання, куди Кривошеєва викличуть письмово. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень