У рівненському аеропорту можна буде замовити лімузин чи відремонтувати літак (+ФОТО)

Більше того, за кілька років він може стати стратегічним об’єктом міжнародного рівня

Сьогодні у Рівному представили антикризовий план летовища, у якому вказано, що за 5-7 років у аеропорті Рівного може з’явитися duty free, автомобільна стоянка, служба таксі чи послуги лімузина та ангар для літаків, з можливістю універсального сервісу для повітряних суден.

Крім цього, в планах використовувати летовище як виставковий центр чи майданчик для масових заходів.

Утім, аби це все втілити, спершу  необхідно подолати три проблеми, розповідає один з розробників антикризового плану Сергій Герук:

 

- Перше – борги. Друге – ремонт. Третє – закупівля спецтехніки. Тільки після того, як будуть вирішені ці три основні проблеми, можна буде говорити з авіаперевізниками і туроператорами про розвиток авіаційної діяльності в напрямках Іспанії, Італії, Німеччини, Франції. Тому що, насправді, є можливість зробити з аеропорту міжнародний стратегічний об’єкт.

 

Утім, запити пасажирів, за словами помічника директора аеропорту Ігора Сєрих, значно більші.

Тож у перспективі рівненського аеропорту набагато ширший спектр авіамаршрутів:

 

- В перспективі, при виконанні вищезазначених всіх вимог, можна спілкуватись також про напрямки Рівне-Франкфурт-на-Майні, Рівне-Прага, Рівне-Мілан, Рівне-Мадрид – є запити на ці речі. Нерегулярні пасажирські міжнародні перевезення, тобто, чартери – це Рівне-Індія, Рівне-Закопане (Польща), Рівне-Бургас (Болгарія). Приблизний розрахунок доходів – мільйон гривень на рік.

 

На третій рік запуску цих рейсів дохід аеропорту може сягнути 40-ка мільйонів гривень в рік. До прикладу, туроператори уже розрахували, що у разі запуску рейсу до Любліна, квиток коштуватиме близько 23-х євро, тобто, орієнтовно, 660 гривень.

Проте, виплату наявного в летовища боргу в 12, 5 мільйонів гривень ліквідовуватимуть коштами обласного бюджету. Адже, в Міністерстві інфраструктури відмовилися його списувати. Цими ж силами здійснюватимуть і ремонти в аеропорті.

В обласному бюджеті на наступний рік облрада планує передбачити близько 4-х мільйонів гривень. 150 тисяч гривень область уже виділила  на розробку проектно-кошторисної документації, необхідної для початку робіт.

Між тим, керівництво аеропорту стверджує, що до зими, зокрема і до снігу, тут готові. Підприємство має договір з облавтодором.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень