У Рівненській області заборонять ловити раків через їх особливу вразливість

З 20 серпня на Рівненщині заборонено ловити раків

Попри розповсюдженість річкових раків у водоймах Рівненської області, їх кількість щороку зменшується, - повідомляє сайт Рівнерибоохорони. Фахівці нагадують, що линька раків проходить у дві фази: з 1 квітня по 10 липня та з 20 серпня по 30 вересня, тож на цей час накладено заборону на їх вилов:

 

- Линька раків – це надзвичайно складний процес, механізм якого до кінця й досі не вивчено. Причина того, що раки, так би мовити, линяють, є їхній ріст та розвиток. Через те, що панцир у раків надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости безхребетній тварині, тому процес скидання панциру є просто необхідним для розвитку особин. Зважаючи на те, що раки у цей період є дуже вразливими (під час линьки раки скидають не лише панцир, а й хітінову оболонку очей, зябер, стравоходу та ін), сказати, що у цей період вони вразливі – це не сказати нічого. Саме на основі цього накладено заборону на їхній вилов.

 

Також фахівці нагадують правила та обмеження щодо вилову раків: 

- Одній людині за добу дозволяється виловити не більше 30 штук раків за допомогою «хватки» з діаметром не більше 70 см, або рогаткою  («розчіпом») — не більше п’яти знарядь на одного ловця. Також заборонено ловити раків у темний час доби з використанням підсвітки.

 

Варто додати, що на ринках Рівного раки коштують від 170 до 280 гривень за кілограм, залежно від розміру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень