У редакції «7 днів» люди лежали на підлозі: їм зупиняли кров (РІВНЕ)

І запускали серце

Кажуть, що в Америці це може робити чи не кожен другий: зупиняти кров, включати дефібрилятор, робити штучне дихання та запускати серце.

Начебто є навіть загальнонаціональний стандарт прийнятий в США, який вимагає, щоб у кожному офісі, установі, закладі, підприємстві чи школі і т.п. на кожних 20 чоловік штату чи клієнтів/студентів припадав хоча би один хтось (із персоналу), хто проходив курси надання невідкладної домедичної допомоги.

Стрілянина у Лас  Вегасі (США)

У нас такого стандарту немає, але в Рівному є ГО «Білі берети - Рівне» - окремий медичний загін спеціального призначення, яке займається тим, що проводить періодично тижневі курси для тих, хто хотів би оволодіти відповідними навичками.

[media=106880] [media=106875] [media=106869]

Юрій Тарасюк – керівник «Білих беретів – Рівне» в одній із публікацій пише:

Основними причинами смерті, з якими може і повинен боротися будь-хто, внаслідок травм або патологічних станів, що загрожують життю є:

1)  Критична кровотеча (з крупних артерій – шия, плече, стегно). Час для надання допомоги 0,5-3 хвилини.

 

2)  Порушення прохідності верхніх дихальних шляхів («пробка» в горлі, яка заважає проходженню повітря ззовні в легені). Час для надання допомоги 5 хвилин.

 

3)  Напружений пневмоторакс (скопичення повітря в грудній порожнині, що призводить до стискання легені та серця). Час для надання допомоги 15 хвилин.

Короткі проміжки часу, коли з людини хлеще кров, або вона раптом – задихається з тих чи інших причин. Чи багато з нас знає – що робити в подібній ситуації?

Очевидно що ні.

[media=106872] [media=106866] [media=106870]

Але минулого тижня рівнян, які тепер будуть здатні надати допомогу в критичній ситуації стало більше.

Як повідомляє сьогодні Юрій Тарасюк

Ну ось і промайнув навчальний тиждень, протягом якого інструктори Громадської Організації «Білі берети - Рівне» намагалися поділитися знаннями та досвідом з надання термінової домедичної та невідкладної медичної допомоги з НЕБАЙДУЖИМИ ЛЮДЬМИ!  Тиждень дуже цікавий та дуже насичений

 

Надзвичайно потужна у всіх відношеннях група!

 

Якщо в оновленій швидкій допомозі парамедиками будуть працювати такі люди - за постраждалих можна не переживати! І якщо, не дай Бог мені потрібна буде подібна допомога - я б хотів, щоб її надавали саме ці люди!

 

Дякуємо за допомогу та підтримку нашим Естонським братам Sven Salumets, Kuido Külm, Vaba Ukraina, виробнику прекрасного вітчизняного турнікету «СІЧ» - Олександр Гадомський (Alexander Gadomskiy), вітчизняного місцевого гемостатика «КРОВОСПАС» - Лена Тонкошкуренко, інформаційному партнеру - Радіо Трек та Газета "Сім днів" за комфортний зал та умови

[media=106871] [media=106864] [media=106868]

Якщо ж ви теж загорілися бажанням пройти відповідні курси, які проходять типово у вечірній час і складаються з п’яти днів занять та двох днів засвоєння знань на практиці, то радимо вам долучатися до групи ГО «Білі берети - Рівне» - окремий медичний загін спеціального призначення та слідкувати за анонсами тренінгів.

[media=106878] [media=106877][media=106865]

Типово бажаючих значно більше, ніж місць.

Не баріться.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень