У РДГУ надто дешеве навчання, - аудитори

Аби утримувати розлогу структуру

Рівненський державний гуманітарний університет занижує вартість навчання.

Такий висновок у своєму щорічному звіті опублікувала Держаудитслужба. РДГУ – серед закладів, де виявили фінансові порушення.  

При занизькій вартості навчання виш має надто розгалужену структуру, говорить начальник управління Держаудитслужби у Рівненській області Анатолій Карпюк:

Виш усіма силами заохочує до себе студентів. При цьому, ґрунтовно занижує вартість навчання та утримує, м'яко кажучи, досить розлогу власну структуру.

Після ревізії у виші дещо оптимізували роботу, однак заклад потребує кардинальних змін, каже аудитор. Водночас вартість навчання в університеті залежить від рішення міністерства освіти, пояснює ректор РДГУ Руслан Постоловський:

Це міністерство регулює. Воно скаже чітко – як буде, так і буде.

У цілому, на думку ревізорів, виш міг би заробити на «нормальній» платі за навчання необхідні йому 6,5 мільйонів гривень, йдеться у звіті.

Також вказані порушення щодо надбавок помічникам ректора та утримання факультетів, де замало студентів: майже 750 тисяч гривень порушень.

 Утім, за словами ректора, ці питання уже вирішили й прокуратура претензій до закладу – не має.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень