У притулок Рівного безхатьків возитимуть на авто Червоного Хреста (ФОТО)

У супроводі копів

Фотоколаж - Радіо Трек

У Рівному безпритульних до пунктів обігріву доправлятимуть правоохоронці та працівники Товариства Червоного Хреста.Такий алгоритм розробили у мерії.

Через зниження температури повітря ризик отримати переохолодження або й обмороження зростає, тому міський голова Олександр Третяк запропонував такий варіант дій, аби уникнути летальних випадків.

Міський голова Олександр Третяк. Фото - міської ради.

Копи та представники Червоного Хреста виявлятимуть безхатьків і, за їхньої згоди, відправлятимуть їх до притулку на Жоліо Кюрі, 21. Для цього навіть знайшли транспорт. А рівнян просять повідомляти про місця, де ночують безхатьки.

- Ми отримали чимало звернень від жителів міста Рівного. Всі вони турбуються про бездомних людей, які можуть замерзнути на вулицях нашого міста. Тому ми розробили концепцію, як будемо діяти у таких ситуаціях.

 

Патрульна поліція Рівного спільно з Товариством Червоного хреста будуть виявляти таких людей, які не мають постійного місця проживання і можуть замерзнути від сильних морозів.

 

Їм пропонуватимуть доправитися до пункту обігріву, який розташований на вулиці Жоліо Кюрі, 21.

 

Для того, щоб люди змогли туди дістатися, волонтери Товариства Червоного Хреста доставлятимуть їх своїм транспортом. Спільними зусиллями ми робимо добру справу.

До слова, на Рівненщині за суботу, 30 січня, виявили шістьох людей з обмороженням та переохолодженням. У неділю – ще двох. Про це Суспільному розповіла старша лікарка зміни обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Любов Волинець. 

Після надання допомоги майже усіх виявлених людей ушпиталили.

 

Частина з них – безхатьки, частина просто веде асоціальний спосіб життя та вживають алкоголь, зазначила медик. 

До слова, безхатьків безкоштовно годують двічі на тиждень у центрі Рівного.

Заступник міського голови - Юрій Поліщук - справа. Зліва - представник Червоного Хреста. Фото надала міська рада.

А востаннє Рівне переймалось долею безхатька Олександра, який облаштував собі житло в підвалі у самісінькому центрі міста. І ледь не спалив будівлю, бо у мороз спалював сміття, щоб зігрітись. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень