У Польщі вимагають відновлення залізничного сполучення з Рівненщиною

Міжнародний поїзд перестав курсувати у червні

Відновлення залізничного сполучення Хелм-Здолбунів вимагає мер польського Хелма. Заради цього він звернувся у польську транспортну залізничну компанію PKP Intercity і Міністерство інфраструктури Польщі з проханням вплинути на вирішення проблеми. Про це пише ЦТС з посиланням на Kurier Kolejowy.

У відповідь на звернення, меру Хелма нагадали, що оператором поїзда, який до недавнього часу виконував перевезення на маршруті, є «Укрзалізниця», яка в односторонньому порядку вирішила скасувати курсування потяга.

Між тим, у Мінінфраструктури Польщі зазначили, що такий крок призвів до погіршення транспортного сполучення між країнами. Крім того, у відомстві поінформували, що нині ведуть переговори з українською стороною щодо відновлення курсування цього поїзда.

За інформацією польського видання, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик навіть особисто просив свого українського колегу Володимира Омеляна вжити заходів щодо врегулювання проблеми.

Нагадаємо,

з 9 червня потяг Здолбунів-Хелм не курсує до польського міста. Причиною скорочення маршруту стала неузгодженість позиції між «Укрзалізницею» та польською митною службою у питанні сплати податку на паливо.

Як пояснював директор департаменту організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів «Укрзалізниці» Олександр Красноштан, польська сторона почала вимагати, аби УЗ платила податок на паливо, яким заправлений український дизель-поїзд, якщо його обсяг перевищує 200 л, на що українська сторона відповіла відмовою.  

Додамо також, що міжнародне залізничне сполучення між Ковелем і Хелмом ввели у червні 2017 року, а вже у вересні маршрут продовжили до Здолбунова.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень