У поліції Рівненщини чекають на власників зброї

Уже з понеділка

На Рівненщині починається місячник добровільної здачі зброї. Впродовж квітня мешканці області можуть добровільно здати незаконну зброю та боєприпаси. Для цього потрібно звернутись до відділу поліції або дільничних офіцерів.

Між тим, здавати потрібно і зброю, якою володіли померлі родичі, наголошують у поліції:

Громадяни, близькі родичі яких померли, повинні здати у 5-денний термін зброю чи спецзасоби, що їм належали, до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозвільних документів тягне за собою штраф та конфіскацію зброї. У разі ж добровільної здачі зброї громадяни звільняються від кримінальної відповідальності. 

При цьому, добровільно здану, технічно справну мисливську зброю та спецзасоби самооборони, після відповідної перевірки, можна зареєструвати у встановленому законодавством порядку.

Однак за незаконне поводження із вогнепальною або холодною зброєю, боєприпасами чи вибухівкою, передбачається кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Між тим, нині на території області зареєстровано понад 17,5 тисяч власників зброї, які мають в особистому користуванні більше, ніж 23,5 тис. одиниць вогнепальної зброї.

Майже 20 тисяч становить гладкоствольна зброя, понад 3 600 одиниць – мисливська, нарізна та комбінована, а ще 69 одиниць – нагородна зброя.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень