У парламенті Італії показали фільм про українця (ФОТО)

Йдеться про нацгвардійця Віталія Марківа, засудженого в Італії

Фото, що облетіло ЗМІ та стало символом цьогорічного святкування Дня Незалежності у критиків діючого Президента

Як повідомляє МВС України,

В приміщенні Парламенту Італії показали 30-хвилинний документальний фільм, який зроблений на основі фактів та свідчень, які підтверджують відсутність будь-яких доказів вини українського нацгвардійця Віталія Марківа у загибелі італійського фоторепортера Андреа Роккеллі.

Це вже друга за останні кілька місяців презентація документального фільму The Wrong Place в приміщенні парламенту Італії, участь у якій взяли італійські парламентарі та українські дипломати, журналісти та громадські активісти, представники правозахисних організацій.

Автори фільму з'ясували нові факти та спілкувалися зі свідками, які не були залучені до судового процесу в Павії, де минулого літа бійця Нацгвардії України Марківа засудили до 24 років неволі за сприяння в убивстві італійця Андреа Роккеллі і росіянина Андрія Миронова.

Стрічка сповнена детальними фаховими поясненнями картографів, балістів та інших експертів, які спростовують твердження присяжних, що з позиції Марківа на Карачуні можна було розрізнити людські постаті на відстані понад півтора кілометра.

Завершальна частина фільму буде готова пізньої осені.

За словами режисера Тінацці,

документальну стрічку пропонуватимуть для прокату міжнародним компаніям та для представлення на кінофестивалях.

Учасники презентаційного заходу висловили сподівання, що матеріали фільму сприятимуть неупередженому розгляду справи у суді другої інстанції, що починається у Мілані 29 вересня.

Як раніше завяляв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков українське слідство отримало докази невинуватості ув'язненого в Італії Віталія Марківа.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень