У Олександрійській ЗОШ-інтернат чекають учнів. Реорганізацію завершено

Освітяни чекають і на дітей зі Сходу, які залишилися без батьків або потребують соціальної допомоги

В Олександрійській  ЗОШ-інтернат офіційно завершились реорганізаційні процеси. Відтепер це не лише заклад для дітей-сиріт чи позбавлених батьківського піклування, а й для соціально незахищених категорій дітей. Також у реорганізованій школі–інтернаті  можуть навчатись учні за умови, що на відстані трьох кілометрів від їхнього місця проживання відсутній загальноосвітній навчальний заклад та не організовано підвезення до іншого. А ще  тут можуть навчатись та виховуватись діти із числа внутрішньо переміщених осіб. Цього тижня, за словами директора закладу Наталії Тарасевич, буде відкрито і дошкільну групу для наймолодших. Усього школа-інтернат може вмістити 300 учнів, які відвідуватимуть заклад упродовж уроків, у тому числі півсотні дітей можуть цілодобово проживати, навчатись та виховуватися  у закладі.

Таких дітей держава забезпечує необхідним відповідно до вимог – одягом, проживанням та 5–разовим харчуванням. Чомусь батьки, коли чують слово «інтернат», уявляють погані умови. Однак, це стереотип минулого. Наш заклад  - один із найкращих в країні, який має сучасну матеріально-технічну базу, тут працюють висококваліфіковані педагоги. Діти весь час перебувають під наглядом вихователів та вчителів, вони постійно задіяні в творчій роботі та спортивних заняттях, - розповідає Наталія Тарасевич.

Навчальний заклад площею понад 17 гектарів розташований посеред лісу, а це дозволяє дітям більше перебувати на природі. Директор каже, цьогоріч для вихованців закупили санки та велосипеди. У закладі є спортивний зал та ігрові кімнати, бібліотека та музей  народної творчості. Дошкільнята теж не сумуватимуть – є іграшки та дитячі книги. В школу – інтернат постійно приїжджають різні майстри рукоділля. Навчальні класи мають  усе необхідне обладнання з мультимедійними технологіями та укомплектованими лаборантськими кабінетами.

Зараз у закладі перебуває четверо дітей. Освітяни кажуть, подавати документи можна як для постійного перебування, так і для навчання у загальноосвітній школі.

Нарешті завершився останній етап реорганізації. Ми чекаємо на вихованців та учнів. Про перелік необхідних документів, щоб потрапити у заклад, можна дізнатись в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА. А батьки у будь-який зручний час  можуть завітати у заклад - педагоги залюбки проведуть для них екскурсію, - додає заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА  Олег Пекарський.

Реорганізація цього закладу, переконані освітяни, дозволить не лише розвантажити існуючу в с.Олександрія школу, а й  отримати належну освіту дітям, які приїхали зі Сходу чи не мають батьків або потребують соціальної допомоги. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень