У Нідерландах на поверхню підняли стародавній корабель

Судно використовувалося в XV столітті для торгових цілей

Археологи в Нідерландах підняли на поверхню стародавній корабель, що зберігся майже в первозданному вигляді на дні дельти річки. Вік судна перевищує п'ять століть. Про це повідомляє The Independent.

На кораблі збереглися піч і кахлі. Судно використовувалося в XV столітті для торгових цілей в Північному і Балтійському морях. Довжина корабля - 40 метрів, ширина - 8 метрів. Його маса дорівнює 40 тоннам.

Судно добре збереглося завдяки району порту міста Кампен, де воно перебувало під шаром піску і мулу. Цілісність корабля також забезпечила його якісна збірка з використанням металевих елементів. Судно отримало назву Ijsselkogge і направлено в музей міста Леуварден. Там воно буде підтримуватися у вологому стані до тих пір, поки вчені не переконаються в тому, що висушування корабля не позначиться на його збереженні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень