«Є шанс відмовитись від російського газу» – Хомко

В Рівному економитимуть енергію

У Рівному вперше стартували дні сталої енергії  рамках підписання угоди з Асоціацією «Енергоефективні міста України». Угода зобов’язує зменшити витрати електроенергії та викидів СО2.

За словами очільника міста Володимира Хомка, заощадження енергії в Україні по важливості стоїть на другому місці після війни:

 - Я без лишнього пафосу скажу. Економія енергетичних ресурсів стоїть на другому місці, після того, що в нас йде війна.  Тому що не менш важливо зменшити залежність від Росії як мінімум по споживанню газу. І є шанс відмовитись від цього газу.

Між тим, експерт з енергозбереження Асоціації «Енергоефективні міста України» Дмитро Леськів розповів, що за вісім років кількість міст в Асоціації збільшилось більше, ніж у десять разів:

- Ми не пропагуємо себе, ми не заохочуємо вступати в наші ряди. Міста самі виключно добровільно приєднуються. Тому що усвідомлюють, що не можна існувати і жити, як жили, далі - не задумуючись, не управляючи ефективно енергією.

Додамо, що Дні сталої енергії у Рівному проходитимуть з 16 до 20 вересня. Щоденно з 18:00 до 20:00 на Майдані Незалежності відбуватиметься демонстрація цікавих та мотивуючих коротких фільмів на тематику створення та діяльність ОСББ, енергоефективні заходи та виготовлення сонячних водонагрівачів власноруч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень