У музей Острозьких можна сходити у Рівному

З допомогою комп’ютера

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї презентували «Віртуальний музей спадщини князів Острозьких». Проєкт став одним із переможців конкурсу «Створюємо інноваційний культурний продукт» та отримав підтримку Українського культурного фонду. Куратором проєкту є відділ культури й туризму виконкому Острозької міської ради.

Керівник Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук та завідувач відділу туризму та охорони культурної спадщини Олеся Гощук розповіли про особливості віртуального музею. Пояснили:

це можливість подивитися на спадщину князів Острозьких в інноваційному форматі.

Крім того, такий сучасний підхід до популяризації історії розширює можливості для міжнародної культурної співпраці.

Реалізація проєкту тривала 5 місяців. За цей час створили web-платформу віртуального музею, в якій синтезували інформацію про спадщину князів Острозьких в межах Острог.

Переклали контент на англійську, польську, литовську та білоруську мови.

 

Також фахівці зацифрували 20 автентичних експонатів музеїв міста доби князів Острозьких, відзняли кілька відеоробіт з використанням технології віртуальної реальності.

 

Розробили 3D-тури музеями Острога.

Аби доповнити теперішню колекцію в рамках проєкту, організатори запрошують до співпраці всі культурні інституції, які мають у своїх колекціях елементи спадщини князів Острозьких.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4






 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень