У МОЗі «відхрестилися» від затримок доплат медикам: проблеми — на місцях

Усі головлікарі та голови ОДА мають прозвітувати про витрачені кошти

Фото ілюстративне, колаж Радіо Трек

Доплату у 300% раніше пообіцяли медпрацівникам, які працюють у лікарнях, де надають допомогу зараженим коронавірусом. Йдеться не лише про лікарів, а й про молодший медичний персонал, який також потрапив у зону ризику через контакти з хворими.

Втім, обіцяних доплат медики так і не отримали. Причину затримок пояснив очільник міністерства охорони здоров’я Максим Степанов, передає РБК-Україна.

За його словами, уряд уже переказав у регіони всі кошти, тож затримки з виплатами виникають уже на місцях.

Міністр наголосив, що вже відреагував на ситуацію і направив листи головам облдержадміністрацій, щоб вони відзвітували по кожній окремій медустанові. Про це урядовець заявив під час брифінгу 2 травня.

Також Степанов зазначив, що у МОЗ приходять скарги від лікарів, які працюють з коронавірусними хворими, але не отримують за це доплати:

Зараз ми отримуємо сигнали, що ці виплати не були здійснені у повному обсязі з вини або органів місцевої влади, або головлікарів лікарень. Почали маніпулювати з виплатами... Прораховувати якось погодинно чи ще якось...

 

Це неприпустимі речі. Підкреслюю, що всі без винятку виплати повинні здійснюватися в повному обсязі, - заявив міністр.

Від початку карантину на Рівненщині звільнилися близько 200 медпрацівників. Здебільшого це молодший та середній медперсонал, але не витримують навантаження останнім часом й лікарі. Фото ілюстративне

Тепер місцева влада та головні лікарі повинні прозвітувати МОЗ, які суми і яким працівникам, які лікують інфікованих COVID-19, виплатили.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень