У Міністерстві соцполітики України знають, як збільшити мінімальну пенсію

І навіть підготували відповідний законопроєкт

Для збільшення розміру прожиткового мінімуму й мінімальної пенсії потрібно вилучити соціальні виплати, які прив'язані до прожиткового мінімуму.

Про це в ефірі «5 каналу» заявила очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна.

На сьогодні прожитковий мінімум включає 150 соціальних виплат – це штрафи, збори, надбавки, підвищення тощо.

 

Від його розміру залежать пенсії, мінімальна зарплата, сітка окладів, допомога у зв’язку з безробіттям, аліменти, виплати військовослужбовцям, розмір податків і субсидій і т.д.

За словами Лазебної, «відв'язування» соціальних виплат від ПМ збільшить розмір мінімальної пенсії. До прикладу, для непрацюючих громадян віком 70 років з повним стажем 30-35 років – до 3 500 гривень.

Згідно з підрахунками міністерства, середній розмір прожиткового мінімуму має бути 4 500 гривень. Нині ж він становить 2 198 гривень.

Читайте також: «Цікаво, що там немає витрат на житло» та інші проблеми прожиткового мінімуму в Україні (ВІДЕО)

Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна
Очільниця Мінсоцполітики Марина Лазебна

Лазебна повідомила, що у Верховній Раді вже зареєстрували законопроєкт №5045, який регулює систему розрахунку нового розміру прожиткового мінімуму і соціальних виплат. Мінсоцполітики очікує, що закон ухвалять найближчим часом.  

ДОВІДКА:

Прожитковий мінімум – це грошова сума, яка на думку Верховної Ради України, достатня для забезпечення нормальної життєдіяльності громадян.

Вона визначається з урахуванням необхідного набору продуктів харчування, мінімального набору непродовольчих товарів і мінімального набору послуг, необхідних для задоволення основних соціальних і культурних потреб громадянина.

Розмір прожиткового мінімуму встановлюється щорічно у Законі про Державний бюджет, а визначається нормативним шляхом у розрахунку на один місяць на одну особу.

Окремо розраховується розмір ПМ для тих, хто належить до основних соціальних і демографічних груп населення, а саме: для дітей віком до 6 років, дітей віком від 6 до 18 років, для працездатних осіб і для осіб, які втратили працездатність.

Джерело: Liga.Фінанси

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень