У Кувейті встановлений світовий температурний рекорд

22 липня в кувейтському місті Мітріба була зафіксована температура 54 градуси Цельсія. На день пізніше в іракській Басрі стовпчик термометра піднявся до 53,9 градуса.

Якщо Всесвітня метеорологічна організація перевірить і підтвердить дані, температура в Іраку та Кувейті стане найвищою коли-небудь задокументованою на Землі. До цього часу офіційний рекорд найвищої температури становить 56,7 Цельсія і був зафіксований 10 липня 1913 року на ранчо Фернес Крик у Долині Смерті, штат Каліфорнія. Багато сучасних метеорологів скептично ставляться до рекорду, стверджуючи, що обладнання, яке використовувалося в той час, було неточним і не настільки надійним, як сучасна апаратура.

Наразі показники Кувейту та Іраку, зафіксовані в п'ятницю, є найвищими за всю історію в східній півкулі та в Азії. Дослідження, проведене в 2015 році, виявило, що глобальне потепління продовжить піднімати температуру й рівень вологості в країнах Перської затоки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень