Кажуть, діти не хрещені: на Рівненщині конфлікт між священниками ПЦУ і РПЦ

Панотець московського патріархату обходить парафіян ПЦУ і каже, щоб ті перехрестили своїх дітей

Про це повідомляє священник ПЦУ Іван Маркович у Facebook.

Знов ця сама історія, знов ті самі граблі. Благочинний РПЦ в Корці Ярослав Воят ходить по моїх парафіянах і наполягає, що їх дітей треба перехрещувати, тим самим принижуючи батьків за їхнє віросповідання, – написав він.

Священник РПЦ Ярослав Воят

Отець Іван закликав московського священнослужителя московського патріархату схаменуться поки не пізно, і назвав це релігійною дискримінацією.

Священник ПЦУ Іван Маркович

Виправте свою поведінку. Свою недосвідченість і недалекоглядність тримайте в своєму рюкзаку. Люди відкрийте очі і розум, – підсумував священник.

Нагадаємо, у липні 2020 року РПЦ випустила спеціальний документ у якому вимагала перехрещувати вірян ПЦУ. Цей документ прокоментував речник ПЦУ архієпископ Євстратій (Зоря) назвавши його несумісним із євангельським вченням.

За його словами, російська церква так і не змогла богословськи обґрунтувати, чому потрібно перехрещувати вірян іншої православної церкви, і тому, зрозумівши безперспективність цих намагань, там їх полишили.

Зберігши практику без пояснень і документального оформлення, на рівні «отак треба».

Джерело: Духовний фронт України

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень