У колодязях Рівненщини вода - з нітратами

У 34% перевірених за перше півріччя цього року колодязів області виявили перевищення норм нітратів.

Перевірки проводив Рівненський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України і міжрайонні відділи та відділення. Із 232 досліджень проб води з колодязів та свердловин у 79 (що становить 34%) було виявлено перевищення вмісту нітратів. Найгірша ситуація спостерігалася у Березнівському, Костопільському, Рівненському та Рокитнівському районах, де практично кожна друга проба мала надлишковий вміст нітратів.

Причиною цього у Держсанепідслужбі називають недотримання санітарно-гігієнічних вимог при облаштуванні та експлуатації колодязів та свердловин, миття транспорту біля них, будівництво септиків, влаштування водоймищ для водоплавної птиці. Окрім цього, нітрати у воду для пиття потрапляють через близькість сільськогосподарських полів, з яких змиваються добрива. Вони потрапляють у ґрунтові води, а звідти - в колодязі та свердловини.

Вода з нітратами - особливо небезпечна для грудних немовлят. Тож краще воду з колодязів та свердловин для годування такого віку дітей не використовувати. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень