У Березному підприємці втікали від інспекторів праці (ФОТО)

Деякі закривали торгові точки

У межах інформаційної акції інспектори праці побували у 55 суб’єктів господарювання. На їх появу березнівські підприємці реагували по-різному: дехто закривав торгові точки чи просто втікав з робочого місця, інші – з радістю поспілкувалися з представниками Управління Держпраці.

Загалом під час інформаційно-роз’яснювальної кампанії чотири групи інспекторів праці побували у 55 суб’єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб та підприємств. Одну із груп очолив начальник Управління Юрій Наконечний.

Роботодавці та наймані працівники отримали консультації з питань трудового законодавства та пам’ятки про переваги легального працевлаштування.

Під час роз’яснювальної роботи та превентивного моніторингу фахівці зафіксували 13 найманих осіб, які працюють без оформлення трудових відносин.

Частина працівників, з якими поспілкувалися інспектори, виконуючи роботи на умовах стажування, працюють більшу за норму кількість годин, що теж є порушенням трудового законодавства.

Фахівці Управління Держпраці роз’яснили, що не оформлені належно трудові відносини тягнуть за собою великі штрафи.

Нагадаємо, раніше підприємство на Рівненщині оштрафували на понад 2,5 млн грн за неналежно оформлених працівників.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень