У 200 містах Бразилії оголосили надзвичайний стан

Після прориву греблі токсичні відходи потрапили у прісну воду

Уряд бразильського штату Мінас-Жерайс оголосив режим надвичайного стану в районі басейну річки Досе, у води якої в результаті прориву греблі потрапили промислові відходи. І хоча експерти стверджують, що для відновлення флори і фауни у цьому районі знадобиться щонайменше 100 років, надзвичайний стан ввели на 180 днів. 

Річка Досе є основним джерелом прісної води для жителів регіону, а також місцем рибного промислу. Її довжина становить 853 км, а вздовж берегів розташовано близько 200 міст. Під час дії режиму НС місцева влада зможе більш оперативно залучати пожежників, поліцію і представників цивільної оборони в постраждалі регіони, а також здійснювати держзакупівлі за спрощеною схемою.

Греблі прорвало ще 5 листопада на південному сході Бразилії. Вони стримували воду з відходами металургійної промисловості. В результаті інциденту виявилася затоплена територія, на якій проживали близько 600 осіб. 11 людей загинуло, 12 вважаються зниклими безвісти. Видобувна компанія Samarco, що працювала з греблями, погодилася виплатити мільярд реалів (263 мільйони доларів) для компенсації наслідків трагедії. Її представники досі заявляють, що не можуть назвати причини події.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень