У ваннах собачий холод, гарячої води немає: у Рівному зросла абонплата за тепло і гарячу воду

Рівняни отримали перші цього опалювального сезону квитанції за опалення

Рівняни отримали платіжки за тепло. Тариф на опалення й справді залишився на рівні минулого опалювального сезону (1913.16 грн за гігакалорію). А от абонплата за теплопостачання – зросла приблизно на 2 гривні більше ніж було влітку. Зараз це 27 гривень 69 копійок.

У цю суму входить обслуговування абонентського рахунку, повірка лічильника та обслуговування вузла обліку. Крім того, в абонплату закладена й зарплата працівників «Рівнетеплоенерго». Відповідно мінімальна зарплата в Україні зросла, тож проведено й перерахунок вартості абонплати - каже очільник «Рівнетеплоенерго» Олександр Ющук.

Збурює рівнян і нарахування абонплати за гарячу воду, якої немає - це близько 12 гривень на місяць. Проте цю суму нараховують незалежно від надання послуги.

Зауважимо, що у будинках з централізованим гарячим водопостачанням єдиним пристроєм обігріву у ванній є рушникосушка. Коли гарячої води немає, сушарка не працює. Тож приміщення у ванній холодне і вогке, що провокує утворення небезпечної для здоров'я цвілі, нарікають рівняни.

До слова, Олександр Ющук зазначив, що поки про відновлення гарячого водопостачання у місті не йдеться. У зв’язку з нестабільною ситуацією з електропостачанням запустити обладнання, яке гріє і транспортує воду – неможливо.

Якщо немає електроенергії чи на котельні, чи на центральному тепловому пункті, відповідно й подача гарячої води неможлива, з об’єктивних причин. Основні відключення світла вдень і ввечері, і за таких умов гарантувати безперебійне постачання гарячої води – неможливо. Ми зможемо говорити про подачу гарячої води, коли стабілізується ситуація з електропостачанням. Зараз нам вдалося переважно домогтися постачання живлення на котельні, а для подачі гарячої води необхідно ще і постачання живлення на наших ЦТП і на ІТП, там, де вона робиться безпосередньо. Бо гріють воду не на котельнях, тож це технічно навряд чи можливо.Поки що, - каже Олександр Ющук.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень