У тилу — нова професія: брати-переселенці з Ірпеня вчаться на ковалів (ФОТО/ВІДЕО)

Опановуюють нову професію, щоб з нею повернутися додому

Двоє братів євакуювалися на Рівненщину до рідних. У Гощі стали допомагати теробороні та на фронт. У професійному училищі їхня старання помітили та запропонували освоїти фах коваля. 

Віктор — працівник охоронної фірми, Василь — менеджер агрокомпанії. Вже місяць кують скоби для бліндажів. У тилу вирішили здобути цю професію, щоб мати додатковий заробіток.
“Якщо туди повернуся, там немає себе чим зайняти. Якщо здобуду тут освіту, можна бути там самозайнятим, виготовляти якісь предмети”, — каже Віктор Мисюра. 
Як волонтери, братів направили в профтехучилище, де виготовляли вироби з металу на фронт — скоби для бліндажів, сокири та бронепластини.

- Приїхали двоє хлопців, які відразу активно підключилися до роботи. Працювали, у них виходило, запропонував, що давайте навчатися за цією професією, бо бачу, що з них будуть ковалі, — розповів  майстер училища Сергій Торуля.

Брати вже почали купувати спеціальне обладнання, щоб відкрити майстерню. І мають бізнес-ідею, як почати власну справу та поліпшити оборону держави.

- У нинішній ситуації — це пластини до бронежилетів. Це, на нашу суб'єктивну думку, один з найкращих продуктів, якій можна постачати для передової, — зазначив Василь Мисюра.

До Ірпеня планують повернутися у вересні, коли завершать навчання. До того часу мають підготувати до роботи власну ковальську майстерню.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень