Логіка Саллівана: у США кажуть про труднощі з нарощуванням виробництва снарядів для ЗСУ

В першу чергу мова йде про калібр 155 мм

Як воювати без достатньої кількості снарядів?

Не всі в Америці щиро хочуть допомагати Україні. Зокрема, великі підозри є щодо ключової людини в адміністрації Байдена - його радника з національної безпеки - Джейкоба Саллівана.

Рідко він говорить щось хороше для України. От і тепер виявляється, що обіцяні 90 тисяч снарядів на місяць США зможуть виробляти лише... у 2025 р.

ДЕТАЛІ:

Адміністрація Байдена зараз шукає альтернативні способи постачання достатньої кількості боєприпасів для контрнаступу ЗСУ та планує кратно збільшити виробництво боєприпасів протягом наступних декількох років. 

«Я щоранку витрачаю 30 хвилин у своєму офісі, працюючи над проблемою постачання снарядів калібром 155 мм» - сказав про ситуацію у рамках безпекового форуму в інституті Аспена радник президента США з національної безпеки Джейкоб Салліван

Джейкоб Салліван під час одного з візитів до України

Варто зазначити, що позитивні зрушення вже є, приміром, нещодавно стало відомо, що артилерійські снаряди для України постачатиме Південна Корея та Болгарія, наразі схожі переговори ведуться з Японією.

Проблеми виникають, буцімто, саме з нарощуванням виробництва безпосередньо у США.

Заплановану потужність у 90 000 снарядів на місяць (зараз цей показник становить ≈ 24 000 снарядів/місяць) вдасться досягнути не раніше 2025 року. 

Американці пояснюють таку ситуацію тим, що до повномасштабної війни в Україні у США, в основному, фокусувалися на виробництві танкових боєприпасів.

Так, протягом останніх 10 років Пентагон сумарно замовив 790 000 снарядів, тобто лише 79 000 на рік. Для порівняння, ЗСУ за день може використати 6000-8000 снарядів. 

Щоб перебороти «снарядний голод», влада США розширяє наявні та створює нові виробництва не лише на своїй території, але й в Канаді. 

Нестача звичайних боєприпасів також стала важливим фактором у рішення Байдена надати Україні касетні боєприпаси, кількість яких на зберіганні у США може досягати 3 мільйонів штук. 

P.S.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень