У школах і лікарнях Рівного – низький рівень пожежної безпеки

Про це повідомив начальник районного управління ДСНС Рівненщини

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Заходи пожежної безпеки в навчальних закладах, лікарнях та багатоповерхівках Рівного потребують покращення.

Про це повідомив начальник Рівненського районного управління ДСНС  Сергій Демидюк.

За його словами, однією з найбільш важливих сфер є освіта. Однак результати торішніх перевірок вказали на неналежне виконання вимог пожежної безпеки.

Так, у 73 з 78 закладів була відсутня система пожежної сигналізації, 7 – дерев'яні конструкції будівель не оброблені захисними розчинами та не встановленні протипожежні двері.  В результаті перевірок 127 осіб  притягнули до відповідальності.

Подібні перевірки у міських закладах освіти проводять і цього року. Школи та дитсадки надзвичайники мають перевірити впродовж червня та липня. Тоді ж  і стане відомо, скільки коштів піде на покращення пожежної безпеки у закладах освіти.

Галузь охорони здоров'я також потребує покращення. Наприклад, у міській лікарні встановили кисневі установки, які треба привести до належного вигляду.

 

Водночас Сергій Демидюк запевнив, що найближчим часом недоліки усунуть. Оскільки це питання вже обговорили з головним лікарем медзакладу.

Начальник управління ДСНС також зауважив, що не менш важливим питанням є покращення протипожежного захисту будинків підвищеної поверховості.

 У місті їх 26. 23 з них – житлові та 3 гродського призначення, де заходи протипожежної безпеки не відповідають вимогам.  

До слова, станом на 20 червня у Рівному виникла 71 пожежа. В їх результаті загинула людина та ще одна травмувалася. Пожежі знищили та пошкодили 24 будівлі та суму близько 13 млн грн.

Зауважимо, що 50% пожеж виникають у житловому секторі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень