У сервісних центрах МВС на Рівненщині назвали популярну послугу

І це попри те, що змінювати цю посвідку не обов'язково

У сервісних центрах МВС Рівненщини зріс попит на обмін посвідчення водія. З початку року й до 31 серпня сервісними центрами МВС Рівненщини здійснено 17 077 обмінів посвідчень водія,  що на півтори тисячі більше, ніж за цей же період торік, повідомляє регіональний сервісний центр МВС в Рівненській області.

Зауважимо, що під час воєнного стану спростили перелік документів, потрібних для обміну водійського посвідчення.

Його можна змінити без медичної довідки, надавши працівникам сервісних центрів лише паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи), копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків та наявне посвідчення водія.

 

Обмін першого посвідчення водія можливий виключно після закінчення строку його дії, а не раніше.

Важливо зазначити, що обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та не вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України.

У разі, якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення практичного та теоретичного іспитів у сервісному центрі МВС.

Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається. Поновлення права керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється після підготовки у навчальному закладі та після успішного складення теоретичного і практичного іспитів у сервісних центрах МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

Громадян, які мають посвідчення водія ще старого зразка, також можуть замінити його на нове без медичної довідки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень