У Рівному жінка милася у ванній і витягла з себе 8-сантиметрового глиста

Цьогоріч це вже другий випадок підшкірного дирофіляріозу на Рівненщині

Гельмінта довжиною 8,5 сантиметрів самостійно з-під шкіри витягнула жінка з Рівного.

У березні вона помітила на гомілці невелике пухлиноподібне почервоніння та звернулась  до лікарів. Однак, через відсутність симптомів у неї не запідозрили дирофіляріоз.

Протягом декількох місяців пухлина залишалась на місці. І у вересні, під час приймання ванни, жінка випадково натиснула на пухлинку і витягнула з неї 8-сантиметрового підшкірного гельмінта.

Пацієнтка звернулась до лікарів, наразі її стан здоров'я задовільний.

Цьогоріч це вже другий випадок підшкірного дирофіляріозу на Рівненщині. Перший фіксували в травні на Сарненщині. Тоді хірурги під час операції на апендициті випадково виявили у жінки підшкірного гельмінта.

Спеціалісти відзначають, що випадки хвороби доволі поодинокі. Раніше переносниками паразитів вважали лише комарів. Однак наразі, встановлено, що поширювати хворобу можуть також блохи, кліщі чи ґедзі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень