У Рівному завершили роботу над древнім транспортом (ФОТО/ВІДЕО)

І запустили його на воду

У Рівному завершили реконструкцію історичного човна-довбанки в парку історичної реконструкції «Городище Оствиця».

Як повідомляє «ЮА:Рівне», човен виготовили з колоди тополі. Засновник «Оствиці» Юрій Ойцюсь, над човном працювали 10 днів.

Його назвали «Уборть», на честь місця, де знайли торік човень 14 сторіччя.

Дерево передав ентузіастам Трест зеленого господарства. Його зрізали на перехресті Дубенська – Макарова під час будівництва кільця.

Уборть же готова, її поставили на воду.  В парку «Оствиця» на ній кататимуть туристів, - каже Юрій Ойцюсь.

Поки що на ній пливли 4 людини, однак згодом планують посадити туди більше людей. Після випробовувань довбанку залишать стояти на воді, а пізніше дістануть, підсушать та оброблять очікувані тріщини.

Це репліка човна, який знайшов Андрій Петраускас торік на Уборті в селі Хочине на Житомирщині. Їхній човен називають «Хочинь». Ми свій човен назвали «Уборть», тому що це репліка човна їхнього, тільки трішки коротша – на скільки дерева вистачило, – розповів Юрій Ойцюсь.

Згідно з його словами, такі човни робили наприкінці 14 – початку 16 століть. Випробувати його охочі зможуть вже у 2022 році. Тоді планують зробити туристичну атракцію – мандрівки у плавні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень