У Рівному з проблемами печінки люди звертаються до гепатологічного центру

Хворобі краще запобігти

До Гепатологічного центру (повна назва Рівненський обласний лікувально-діагностичний гепатологічний центр) звертаються люди з найрізноманітнішими патологіями печінки, та найбільше – з вірусними гепатитами.

Лише з гепатитом C на диспансерному обліку перебуває 4913 осіб.

З початку року тут вже пролікувалося майже 200 пацієнтів з хронічним гепатитом С. З них 46  отримали ліки з державної програми. То ж ще 70 курсів (з розрахунку один курс на одного пацієнта) залишилося у резерві для нововиявлених пацієнтів. – йдеться на сторінці гепатологічного центру у Фейсбуці.

Хто має чи мав родичів, хворих на гепатит, той знає, наскільки його лікування дороговартісне. Та час від часу Гепатологічний центр отримує ліки з державних програм. Останній раз це було у березні.

Тоді надійшло 155 курсів для хворих з вірусним гепатитом С (Софосбувір + Велпатасвір).

 

Частину цих препаратів передали на лікування пацієнтів з позитивним ВІЛ статусом.

 

Також за державною програмою  лікується 91 хворий на гепатит В.

Усі пацієнти отримують ліки незалежно від місця прописки.

Очолює Гепатологічний центр заслужений лікар України, кандидат медичних наук, доцент кафедри терапії № 2 Львівського медичного університету ім. Д. Галицького Галина Мартинюк (на фото).

Вона розповідає, що кількість хворих з ускладненнями від хронічних гепатитів (у вигляді цирозу чи раку печінки) зростає. А лікування на стадії ускладнення завжди витратніше і не завжди ефективне.

«Тому дуже б хотілось, щоб люди не витрачали часу марно, а при перших ознаках звертались за кваліфікованою медичною допомогою", - наголошує Галина Мартинюк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень