У Рівному відзначили роковини масових убивств вірмен 1915 року (ФОТО)

Сьогодні, 24 квітня, представники вірменської діаспори у Рівному вшанували пам’ять жертв масових убивств їхніх предків у Османській імперії в 1915 році.

Представники вірменської громади міста зібралися, щоб згадати загиблих та покласти квіти до пам’ятника жертвам Геноциду вірмен та українців.

До години пам’яті долучилися також представники товариств німців, євреїв та поляків у Рівному.

Протягом короткого часу були знищенні близько 1,5 мільйона вірмен – це страшна трагедія. Я, як представник польського народу, які теж постраждали протягом 19-20 століття, хочу виразити співчуття вірменському народу.

 

Також хочу виразити надію на те, що такі події більше нічого не повторяться, – зауважив голова товариства польської культури у Рівному ім. Владислава Реймонта Владислав Багінський.

Член німецького товариства «Відергебурт» у Рівному Віталій Лисачек додав:

Ми сьогодні згадуємо, як безневинно постраждав цілий народ. Не припустимо в цивілізованому суспільстві чинити утиски та дискримінувати.

 

Багато провідних країн світу вже визнали Геноцид вірмен. Серед них Німеччина та Польща. Мені б хотілося, щоб у майбутньому цю прикру помилку, що Україна досі не визнала Геноцид, у нас виправили.

До слова, Геноцид вірмен проводили в кілька етапів:

  • роззброєння вірменських солдатів;
  • вибіркова депортація вірмен із прикордонних районів;
  • ухвалення закону про висилку;
  • масова депортація і вбивства вірмен.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень