У Рівному на під’їздах будинків розклеїли оголошення з проханням «захистити ЗОШ #4» (ФОТО)

Батьки б'ють на сполох та йдуть на протест

Школу № 4 у Рівному приєднають до ліцею «Престиж», оскільки вона невелика, а згідно з реформою освіти мала б стати гімназією, тобто дев'ятирічкою. Інформація про це з'явилася минулого тижня. Наполохані батьки не розуміють, що відбувається, та б'ють на сполох.  Щобільше, планують виходити на мітинги. Про це стало відомо з листівок, які розклеїли на під’їздах житлових будинків.

Такі листівки є цілковитою маніпуляцією, вважає депутатка міської ради Рівного Галина Кульчинська. Та додає, що насправді пропозиція об'єднати два навчальні заклади в один – ліцей «Престиж» вигідна учням школи № 4:

З вересня місяця цього року змінюються юридичні статуси загальноосвітніх закладів міста - просто шкіл вже не буде, а будуть початкові школи, гімназії і ліцеї. Початкова школа - це школа, в якій навчаються діти тільки молодших класів. Гімназія І-ІІ ступенів школа де навчаються діти без 10-11 класів. Гімназія І-ІІІ ступенів називається ліцеєм, в якому вчаться діти до повного закінчення середньої освіти, тобто 10-11 класи.

 

Так от, згідно з поданими самими закладами пропозиціями, з 01.09.2022 року школа №4 стає гімназією І-ІІ ступенів, тобто учні сьогоднішньої ЗОШ№4, закінчивши в ній 9 клас, мають шукати собі новий навчальний заклад, якщо хочуть мати повну середню освіту.

 

Злиття двох навчальних закладів в ліцей «Престиж» дасть сьогоднішнім учням 2-9 класів школи №4 вчитися і отримати атестати в приміщенні рідного їм навчального закладу, крім того, статус ліцею дає й інші перспективні можливості розвитку.

Чому виникло питання про об'єднання?

В Рівному є шалений попит батьків на навчання в ліцеї «Престиж» - з 240 учнів, які заплановано можуть там вчитися, сьогодні навчається 700.

 

Натомість ситуація з заповненням ЗОШ №4 інакша - з проектної потужності 560 учнів, зараз в ній навчається 500 і останні роки заклад системно недобирає школярів.

Що буде у випадку об'єднання двох закладів?

По-перше: учні абсолютно всіх класів та їхні вчителі гарантовано лишаються в приміщенні своєї школи №4 і для них нічого не міняється - і це важливо.

 

По-друге: ніяких коштів за додаткові освітні послуги ніхто з учнів четвертої школи не платитиме і ніхто їх не вимагатиме.

 

По-третє: гарантією цих двох речей мають бути публічні заяви з цього приводу директора ліцею «Престиж», тому що саме він відповідає за такі рішення.

Треба також знати, що «Престиж» ніякий не приватний заклад, а комунальний заклад міста і підпорядковується, в тому числі рішенням управління освіти і сесії Рівнеради. З 1 вересня цього року з «Престижу» в ЗОШ№4 перейдуть вчитися учні 9-11 класів.

Але все ж є одна проблемка

Чи повністю безпроблемним є таке об'єднання?

 

На мою думку - ні. Відкритим залишається питання місця навчання дітей, батьки яких з 01.04. писали заяви в перший клас саме четвертої школи.

 

Річ у тому, що вся початкова школа «Престижу» і надалі буде перебувати в корпусі на вулиці Данила Галицького. А от про це батьків не повідомили. І не могли повідомити, бо ідея об'єднання двох закладів виникла в управлінні освіти міста вже після того, як батьки написали відповідні заяви.

 

Як розрулять цю ситуацію - не знаю. Як на мене, діти, які збиралися вчитись в першому класі саме четвертої школи, мають там і вчитись, якщо живуть поруч - це їхнє гарантоване право.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень