У «Рівнетеплоенерго» ліквідували порив тепломережі на Північному: Відомо, коли люди будуть з теплом

Як жителі будинків пережили відключення

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Сьогодні зранку у «Рівнетеплоенерго» виникла аварійна ситуація. Стався порив тепломережі, у результаті чого жителі 14 будинків на вулицях Євгена Коновальця та Романа Шухевича, а також дитсадок №52 на Північному залишилися без теплопостачання.

У міській раді повідомили, що нині ремонтники проводять завершення робіт. Вже за годину відновиться циркуляція теплоносія у відключених будинках.

В обідню пору відсутність теплопостачання почали відчувати не всі жителі будинків. Оскільки більшість людей у таку пору доби перебувають на роботі чи навчання, повідомляють керівники ОСББ.

Так, голова ОСББ «Коновальця 3» Неоніла Пилипчук у коментарі для Радіо Трек розповіла:

В нас бували такі періоди, що у квартирах було по 14-15 градусів, бо теплопункт подавав таку температуру. Зараз людям буде складно, оскільки на вулиці морозна погода. Дуже невчасно сталася така ситуація. Попередні дні, коли більш-менш було тепло, то про це навіть не думалося, а зараз так співпало, що доведеться людям померзнути.

Неоніла Пилипчук додала, якщо до вечора ситуація з теплопостачанням не налагодиться, то доведеться писати колективну скаргу до «Рівнетеплоенерго».

Голова ОСББ «Коновальця 13» Ігор Ханенко каже:  

В останні дні проблем з теплопостачанням не було. Сьогодні зранку працівники «Рівнетеплоенерго»повідомили, що через порив труби великого діаметра, будуть проводитися аварійно-відновлювальні роботи. Повідомлення про це я розмістив у групах будинків, більше питань не було. Там великий порив, парує вода, ситуація серйозна. Зараз опалення вже не подається. В нас працює автоматика, будинкові насоси «гонять» воду, щоб не допустити замерзання системи опалення. На Романа Шухевича, 2, 4, 6, 10 – це одні з найстаріших панельних будинків, тим мережам вже по 35 років. Теплотраси старі й цілком можливо, що при таких низьких температурах аварії можуть бути.

Керівник ОСББ «Коновальця 9» Володимир Лазарчук розповів, що жителі з розумінням ставляться до відключення теплопостачання:

Я думаю, що до вечора ніхто не буде скаржитися. Нас попередили про відключення. Сподіваємося, що до кінця дня все відновлять. В нас утеплений будинок. Прогрітий будинок тримає тепло ще декілька днів.

А ось голова ОСББ «Шухевича 2» Петро Будько зауважив, що роботи з ремонту тепломережі можна було б перенести на завтра, коли на вулиці буде трохи тепліше.

Керівництво «Рівнетеплоенерго» вирішило все робити невідкладно сьогодні. Тож чекаємо, коли завершать роботи, – поділився Петро Будько.

Голова ОСББ «Шухевича 8» Алла Опалько розповіла:

Батареї вже тепленькі. На термометрі 15 градусів, вже нижче, ніж зазвичай, але ще ніхто не скаржився.

У дитсадку №52, який також залишився без теплопостачання, нам повідомили, що до обіду ще було тепло, додаткових теплоносіїв не використовували. Однак, зважаючи на ситуацію, батьки починають забирати дітей додому.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень