Собаки-лікарі у Рівненському госпіталі двічі «поставили на ноги» пораненого (ФОТО/ВІДЕО)

Чотирилапі друзі дуже сильно мотивують

Для ветеранів, які перебувають на лікуванні у Рівненському госпіталі, організували каністерапію.

Це метод позитивного психосоціального і фізіореабілітаційного впливу на людей, які цього потребують, через спеціально навчених собак. 

Одного із Захисників чотирилапі лікарі двічі «поставили на ноги».

Влітку минулого року Анатолій Махотін отримав поранення ноги від вибуху підствольного гранатомета. Активно займався з собакою породи малінуа на ім’я Чилі й швидко одужав. А нещодавно військовик знову потрапив у госпіталь з мінно-вибуховою травмою. І тепер відновитися йому допомогла вівчарка Ірма.

Військовослужбовець розповів, що тварини дуже мотивують.

Потрібно швидше ставати на ноги – це перша мотивація. Якщо собака побігла, треба за нею, або перед. Це принцип, якщо вони біжать, чому я не можу, – розповів Анатолій Махотін.

Власник Ірми нині на передовій, але дозволяє волонтерам проводити заняття з пораненими. Щотижневі заняття з каністерапії кінолог Вікторія Пирогова проводить майже рік. Волонтерка вражена успіхами Анатолія Махотіна.

Його взаємодія з Ірмою, спільні вправи, ляжуть в основу курсу, який будуть проходити поранені. Головна мета —  відновити пам’ять, увагу та концентрацію. За допомогою Ірми готуємо інших собак, ми пробуємо стабілізувати ці якості, щоб надалі це не завадило їм бути максимально ефективними. Сподіваюся, це вбереже життя,  – розповіла Вікторія Пирогова.     

На згадку про чотирилапих лікарів Анатолій Махотін зробив татуювання на лівій руці.

Це той символ, який підштовхує іти далі, щось робити. При тому всьому не занепадати духом. Хлопці є дуже закриті, настільки, що словами не поясниш. Коли починають контактувати з твариною, я не знаю, як це працює – це природа. Але людина відкривається, – каже військовик.

Невдовзі Анатолій рушає на передову, але своєму чотирилапому лікарю дав обіцянку.

Обов’язково зустрінемося після перемоги. Так!!! Цьом-цьом….

Джерело: Ми-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень