У п’ятницю в Україні офіційно зупинять аудіонасильство

Комфорту у поїздках стане більше

Уже цієї п’ятниці в Україні зупиниться акустичне насильство.

Від 7 жовтня набирає чинності закон який забороняє музику у громадському транспорті.

Нагадаємо, Закон №2310-IX  «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора» був прийнятий в цілому 19 червня 2022 року. Президент Володимир Зеленський підписав закон 5 липня ц.р.

Тож водії більше не зможуть в автобусі відтворювати музику, звуки фільмів або інші звуки крім інформації про поїздку. Втім, закон не забороняє слухати пасажирам музику у навушниках, а у таксі водій має спитати дозволу усіх пасажирів.

 

При цьому водій маршрутки чи автобусу може висадити пасажира посеред дороги за гучне відтворення звуків, наприклад з телефону.

За порушення перевізника можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності й навіть не допустити до участі у наступних конкурсах на перевезення.

Нагадаю, цей же закон забороняє музику й кліпи російських виконавців.

Музичний продукт держави-агресора може впливати на сепаратистські настрої населення створюючи ілюзію привабливості російської ідентичності, наявності спільних інтересів, відмінних від інтересів решти населення України, породжуючи ціннісно-ідентичнісні суперечності. Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави, - йшлося у пояснювальній записці до документа.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень