У небі над Європою помітили рідкісне явище

Що про це відомо

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

В ніч на 23 червня над Європою спостерігали рідкісне явище – «електричні блакитні хмари» або сріблясті хмари. Нагоду їх побачити мали жителі Данії, Австрії, Німеччини, Нідерландів, Англії, Польщі, Словаччини та Бельгії.

Цікаво, що хмари утворилися, попри високу сонячну активність, яка зазвичай перешкоджає цьому явищу. Сріблясті хмари, за словами науковців, утворюються з кристалів льоду на частинках пилу, залишених метеорами. Для утворення кристалів їм потрібна вода та надзвичайно низькі температури. 

Цей прояв був неочікуваним 2024 року, який, за прогнозами, був несприятливим для сріблястих хмар через високу сонячну активність. Як правило, це явище має тенденцію відступати протягом років навколо сонячного максимуму, оскільки підвищена сонячна активність нагріває верхні шари атмосфери Землі, розбиваючи молекули води, необхідні для утворення льоду, – кажуть фахівці.

Джерело: ТСН з посиланням на The Watcher

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень