У Маріуполі «блискуче провели зухвалу спецоперацію»

Ймовірно є поранені та загиблі, але оборона міста – зміцніла

Морські піхотинці з 36-ї бригади, скріншот ранкового відео, УП
Морські піхотинці з 36-ї бригади, скріншот ранкового відео, УП

У Маріуполі підрозділ миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Белінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення ворога та з'єднатися з полком «Азов».

Офіцери «Азову» спланували та блискуче реалізували зухвалу спецоперацію з виведення з «Азовмашу» морпіхів, які хотіли продовжити обороняти Маріуполь і яких набралось кілька сотень на чолі з одним із двох комбатів 36-ї бригади, плюс солдати з інших підрозділів, повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко.

— Кілька джерел водночас повідомляють та підтверджують, що днем раніше бойова група 36 обрмп на чолі з командиром бригади Героєм України полковником Володимиром Баранюком колоною техніки пішла на прорив у північному напрямку, щоб перейти лінію фронту та з’єднатися з основними силами ЗС України.

 

Унаслідок вогневого ураження колона розсіялася, українські військові продовжували вихід у пішому порядку.

Частина з них імовірно отримали поранення, загинули. Частина – потрапили в оточення та в полон.

 

Доля більшості морпіхів із групи, що вирушила на прорив, зокрема комбрига Володимира Баранюка, після ранку 11 квітня залишається невідомою.

 

Перехід через лінію фронту теоретично можливий.

Реалізацію ризикованого маневру підтвердив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Нижче наводимо його допис.

В Маріуполі підрозділи 36 бригади морскої піхоти в результаті складного і дуже ризикованого маневру прорвалися на з'єднання з полком «Азов», які професійно забезпечив цей захід.

Результати?

1. «Азов» отримав суттєве підкріплення;

2. 36-я бригада уникнула розгрому по частинам і отримала додаткові серйозні можливості, фактично здобула другий шанс;

3. Захисники міста тепер вже разом серйозно укріпили свій район оборони.

Загалом система оборони міста укріпилася.

Ось, що буває, коли офіцери не втрачають голову, а твердо зберігають управління військами. Давайте і ми не втрачати. Армія знає, що робить, -додав Арестович.

Ситуація в Маріуполі

Маріуполь із 1 березня заблокований російськими військами, які створили в місті гуманітарну катастрофу і чинять геноцид. Поки деблокувати місто не вдається і надати бійцям допомогу складно.

11 квітня 36-та окрема бригада морської піхоти, яка бере участь в обороні Маріуполя, заявила, що цей день може стати останнім боєм для захисників Маріуполя, а українське військове командування не зв’язувалося з бійцями два тижні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний запевнив, що зв’язок командування з силами оборони в Маріуполі є, а деталі оборонної операції не повинні бути предметом громадського обговорення.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень