У кризові часи цей метал приносить 20% прибутку. Тому що він набагато дешевше золота

Цього року значно подорожчає срібло

Вперше за 9 років прогнозують подорожчання срібла. Його ціна може злетіти до 30 доларів за унцію, це 31,1 грама. При цьому й динаміка зростання ціни на срібло може бути вищою, ніж на золото.

Так відбувається на тлі невисоких запасів срібла у світі, а також тому, що у роки високої інфляції срібло завжди дорожчає більше, ніж золото.  

Очікується, що цього року срібло сягне 30 доларів за одну унцію — востаннє такий рівень фіксувався у лютому 2013 року.

 

Історично у роки високої інфляції інвестиції у срібло приносили прибуток до 20%, маючи при цьому перевагу у тому, що воно значно дешевше, ніж золото, — говорить голова Податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Рекорд ціни на срібло був у 1980 році — 49,45 долара за унцію на тлі інфляції на рівні 13,5%, тоді як за чотири роки до того, у 1976 році воно коштувало лише 4 долари за інфляції 5,7%.

Ціни на срібло зростуть через відсутність балансу між попитом і пропозицією. Аналітики прогнозують дефіцит срібла впродовж найближчих п’яти років. 

Половина цього попиту — промисловий, і він збільшиться до 2028 року ще на 15% на тлі зростання виробництва автомобільного транспорту, сонячних батарей та електроніки. Водночас пропозиція пройшла свій пік ще 5-6 років тому: торік було поставлено на світовий ринок 843,2 млн унцій (для порівняння: у 2016 році було досягнуто рекордні для того десятиліття 900 млн унцій, — пояснює Гетманцев.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень