У кожного – неймовірна історія: Троє бійців з Рівненщини візьмуть участь в «Іграх Нескорених» у Дюссельдорфі (ФОТО)

Хто вони?

Троє бійців із Рівненщини стали учасниками Національної збірної «Ігор Нескорених». Про це повідомив голова Рівненської ОДА (ОВА) Віталій Коваль.

Першим учасником є 27-річний рівнянин Олександр Будько, який під час звільнення Харківщини втратив обидві ноги.

З початку повномасштабної війни він долучився до лав батальйону «Карпатська Січ». Воював під Ізюмом, а під час звільнення Харківщини втратив обидві ноги. Пройшовши курс реабілітації в США, продовжує адаптацію до ходьби з протезами. Розвиває інклюзію в Україні, допомагає ветеранам та пише книгу.

 

Крім того, Олександр Будько став обличчям бренду Indposhiv і представляв Україну на благодійному вечорі під час Канського кінофестивалю. Під час «Ігор Нескорених» виступатиме в дисциплінах «веслування на тренажерах», «легка атлетика», «баскетбол на візках».

Дмитро Полов’ян — із Квасилова. Торік у липні він потрапив у російський полон, а у жовтні повернувся додому в результаті обміну.

Солдат-розвідник 46-ї окремої аеромобільної бригади. Має важку черепно-мозкову травму, поранення грудної клітки, черевної порожнини, хребта, ніг. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Зараз проходить реабілітацію у госпіталі на Рівненщині. Виступатиме у дисципліні «плавання».

26-річний Семен Лагун із Зарічного. У боях під Мар’їнкою йому відірвало кістку на нозі, зараз встановили штучну.

На початку війни він приєднався до підрозділу «Правого сектору». Після тяжкого поранення під Мар’їнкою його прооперувати, реалібітацію він проходив у Львові. Виступатиме в дисциплінах «волейбол сидячи», «веслування на тренажерах», «пауерліфтинг».

Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 202 військовослужбовців та ветеранів з різних регіонів України. Цього року Ігри Нескорених проходитимуть у вересні у Дюссельдорфі. Торік українська збірна виборола на цих змаганнях 16 медалей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень