У Києві та Львові виник дефіцит фахівців: хто без проблем може знайти роботу із високою зарплатою

Пропонують 20 тисяч грн і вище

На ринку праці в Україні виник дефіцит спеціалістів. Багато компаній та підприємств зараз відчувають кадровий голод. Через повномасштабну війну тисячі фахівців виїхали за кордон або були мобілізовані.

Отож у Києві та Львові роботодавці змушені підвищувати зарплати, щоб залучити кваліфікований персонал.

Максимально збільшилася кількість вакансій у медицині та фармацевтиці, науці та освіті, юриспруденції, охороні та безпеці, а також у сфері роздрібної торгівлі. Разом з тим вимоги до фахівців зросли – багатьом потрібно знати англійську мову.

Зарплати у Києві та Львові

Наразі Львів за рівнем зарплат є другим в Україні – після Києва. Раніше він ніколи не займав такої високої позиції серед міст-мільйонників.

Середня заробітна плата у Львові – 20 тис. грн, тоді як у столиці – 22,5 тис. грн. Тож тим фахівцям, на яких є попит, готові платити від 30 тисяч грн.

Водночас скоротилися пропозиції у таких галузях як IT, діловодство, будівництво та архітектура, телекомунікації, страхування та зв'язок. Українці почали частіше шукати віддалену роботу, а конкуренція серед претендентів зросла.

Джерело: top.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень